Sve što ste želeli da znate o vinima, a niste imali koga da pitate

Nakon ove edukacije drugi više neće birati vino umesto vas. Vinska dešavanja i vinoteke posećivaćete sa oduševljenjem, a sa prijateljima i kolegama ćete deliti sve fore i fazone koje ste naučili. Prelistajte stranicu za više detalja ili

Iskustvo i znanje sticano godinama upakovao sam u kratke, jasne i vrlo korisne video lekcije ✅

Zdravo, ja sam Aleksandar Marinković, autor najpopularnije stranice za edukaciju o vinima u regionu. Ujedno sam i sertifikovani somelijer i radim u vinskom svetu već 10 godina. 

Kreirao sam edukaciju koja je prava odskočna daska za ulazak u svet vina nakon koje ćete imati kompletnu sliku i sve odgovore na vaša pitanja. Nećete morati sami da guglate i sklapate slagalicu od milion delova bez ikakvog uputstva. 

U lekcijama govorim prostim rečima i prezentujem praktične primere uz koje ćete za nekoliko nedelja naučiti više nego što neko nauči za nekoliko godina. Ovo govorim iz ličnog iskustva.

Nakon ove edukacije, samouvereno ćete birati vino u restoranu, odlaziti na vinske događaje ili zvati prijatelje kući na vinska druženja i prepričavati im sve fore i fazone koje ste naučili.

Kome je namenjena ova edukacija o vinima? 👇

Ako se prepoznajete, onda je ovo prava stvar za vas. 100% garancija. 🤝

Do sada je preko 500 ljudi iz celog regiona, ali i sa raznih drugih krajeva sveta, upisalo edukaciju. Nije bilo niti jedne refundacije (0 – nula), iako imate opciju da tražite vaš novac nazad ako vam se sadržaj kursa i škole vina ne dopadne.

Edukaciju je upisalo više od 500 polaznika do sada, a ovo su neki od njihovih utisaka 👨🏼‍🎓

"Zdravo Aleksandre! Što se tiče kursa, meni je veoma koristan. Lekcije su jasno i lepo strukturisane, kratke, sa konkretnim informacijama što olakšava njihovo praćenje (sve je taman usklađeno - i trajanje i količina informacija). Super si "vinski pedagog", po mom mišljenju. 🙂 Napomenula bih da ja nisam znala skoro ništa o vinima, ali da je to jedini alkohol koji mi prija, te da je ovo moja prva edukacija i da mi tvoje lekcije zaista pomažu da razumem svet vina. Najkraće bih opisala tvoje lekcije: KRATKE, JASNE, VRLO KORISNE. Hvala ti što nam širom otvaraš vrata vinskog sveta, a meni rušiš predrasudu o tome da su poznavaoci vina previše ponosni da bi nekoga učili o vinima. Lep pozdrav!"
Sanja Stevanović
Moram da priznam da je ovaj online kurs bio jedno fenomenalno iskustvo i u velikoj meri mi je otvorio oči i proširio svest o vinskom svetu i vinskoj kulturi, a načuljio nozdrve i nepca u pogledu degustacije i uživanju u vinu. Pored navedenog, za mene je ovo bio poklon iznenađenja (bolji bih teško poželeo), a ti si bio ljubazan učinivši sve kako bi iznenađenje bilo potpuno. Iz ovog kursa najvažnija lekcija mi je bila - uvek treba istraživati u moru različitosti bez obzira na tržišnu vrednost ponuđenog proizvoda (govorim i o piću i o hrani). A sa druge strane, počeo sam prijateljima i kolegama da pomalo prodvaljujem neke lekcije, kako bi i njih zainteresovao za ovakav pristup hrani i piću.
Zoran Borojević
"Pohađajući ovaj kurs dobijam odgovore na mnoga pitanja koja nisam imala kome da postavim i koja, iskreno, nisam ni smela da postavim.”
Alma Marković
“Moja supruga koja je profesor na fakultetu (pustih da slušam dok sam jeo posle posla) je bila fascinirana tvojom mirnoćom pripovedanja i metodike. Tako da svaka čast, najlepše uložen novac.”
Stefan Popović
“Moram da kažem da ja nisam totalni početnik, ali mi je baš trebalo ovako sistemstsko preslišavanje, da popunim rupe i steknem puno samopouzdanje.”
Maja Enis
"Najzad nema više uzdržavanja prilikom naručivanja vina i što je najbitnije, naučila sam da izaberem za sebe ukuse koje volim i vina koja mi odgovaraju. Vodeći se principima kursa svaki put sam pogodila vino koje mi apsolutno odgovara."
Marina Moromila
"Prezadovoljna sam. Neke podatke sam znala, neke načula, ali Vi ste mi razjasnili mnoge nedoumice. Svaku temu prezentujete na veoma razumljiv način, imate talenat da prenesete znanje. Nažalost ili na Vašu sreću, retki ste. A arome - WOW! Hvala Vam!”
Gordana Ivković
"Kurs sam doživeo kao jedno vinsko putovanje koje mi je pomoglo da steknem osnovna znanja o vinima a ujedno i inspiracija da dalje istražujem sam i nadgrađujem znanje."
Nenad Božić

Zavirite u edukaciju & pogledajte kratke isečke iz određenih lekcija 👀

Online kurs

Online kurs sadrži 27 snimljenih lekcija kojima imate pristup 6 meseci i pokriva svet vina od A do Š. Lekcije se nalaze na platformi i možete da ih gledate kad god želite i koliko god puta želite, tempom koji vama odgovara. Možete da premotate, stopirate, ubrzate… 

Dobijate i radnu svesku za lakše praćenje i hvatanje beleški, kao i svet aroma koji će vam pomoći tokom degustacije vina.

Online Škola Vina

Osim kursa, polaznici škole vina imaju i dodatne 3 radionice na kojima zajedno degustiramo vina i otvaramo najzanimljivije vinske teme. Dobićete preporuke, savete i odgovoriću na vaša pitanja koja budete imali nakon pregledanih lekcija.

Radionice su u večernjem terminu i snimaju se, pa ko ne stigne dobija snimak i može da pogleda kad mu odgovara.

Spisak svih video lekcija sa kursa po modulima 🎬

I MODUL

Kuća se ne gradi od krova, već od temelja. Prvi modul predstavlja osnovu i najvrednije informacije o tome kakva vina postoje i kako nastaju. Koliko je važan vinograd, a koliko proces proizvodnje u vinariji. Tu su i dve bonus lekcije o bocama i etiketama, kao i o pravilnom i efikasnom načinu da otvorite bocu vina.

II MODUL

U drugom modulu obrađujemo detaljno degustaciju vina. Većina polaznika upisuje ovu edukaciju samo zbog ovog modula jer se uči svaki korak, ali i ono najvažnije – šta nam govori boja vina, odakle sve te arome i kako da ih prepoznate. Bonus lekcija je o manama koje možete sresti u vinima.

III MODUL

Treći modul je riznica znanja i sadrži, po meni, najzanimljivije lekcije sa ovog kursa. Naučićete sve o penušavim vinima, ali i o ostalim stilovima vina koje ćete sretati. Priča o Starom i Novom svetu, sorte grožđa i neizostavno uparivanje hrane i vina. Treći modul je, maltene, ceo jedan svet za sebe.

IV MODUL

Poslednji modul vas priprema za vinski svet i otkriva sve praktične stvari, situacije, fore i fazone sa kojima ćete se susretati. Šta vam treba od vinskog aksesoara, koliko su bitne čaše, kako da čuvate vina i da li morate da ih dekantirate. 

Škola vina (online radionice): Degustacija vina i druženje sa grupom preko Zoom-a

Ako pogledate utiske na videu u nastavku, biće vam jasno šta je glavna prednost prisustva na radionicama. Na svakoj radionici degustiramo jedno ili dva vina zajedno. Od mene dobijate preporuku šta da kupite i onda na istom vinu testiramo nos i nepca i pomažem vam da otkrijete sve arome i da na pravi način razumete određeni stil vina.

Da rezimiram – osim superzanimljivih i korisnih preporuka i saveta, imate mene na raspolaganju za sva dodatna pitanja. Dobijate konkretne odgovore, bez foliranja i filozofiranja + degustiramo vino zajedno i otkrivamo sve čari vinskog sveta.

Spisak radionica:

* radionice označene zvezdicom su deo Online Škole Vina

Utisci sa online radionica i škole vina ⭐

Popunite formu i rezervišite vaše mesto na vreme. 🍷

dana
sati
minuta
sekundi

*Kurs možete započeti odmah, a grupa za školu vina biće formirana početkom decembra.

Cena Kursa

Obuhvata snimljene lekcije koje pokrivaju svet vina “od A do Š”, a koje možete da gledate kad god želite i koliko god puta želite (u okviru 6 meseci trajanja pretplate).

7.000 RSD / 60€

Možete platiti u dve mesečne rate. 

Cena Škole Vina

Pored snimljenih lekcija škola vina sadrži i tri Zoom radionice (online) na kojima degustiramo vina koja vam ja preporučim i nadograđujemo znanje.

12.000 RSD / 100€

Možete platiti u dve mesečne rate. 

DDV Vinska Avantura

Jedinstveno i neponovljivo iskustvo jednodnevne vinske avanture. Nakon odgledanih lekcija sa kursa zajednički obilazimo vinograde, vinariju, i uživamo u selekciji od barem 15 različitih vina sa kompletnim ručkom (uparivanje hrane i vina).

23.000 RSD / 195€

Možete platiti u dve rate, ali druga rata se plaća najkasnije 3 dana pred realizaciju vinske avanture.

Podaci firme: Aleksandar Marinković pr MARWIN MEDIA | Mije Todorovića 2; 34310 Topola | PIB: 111500161 MB: 65457784

Politika privatnosti & Napomena o zaštiti podataka o ličnosti:
Ovim putem obaveštavamo vas da se svi lični podaci koje primimo putem mejla obrađuju u skladu sa članom 12 stav 1 tačka 2) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (ZZPL). Podatke koristimo kako bismo odgovorili na Vaš upit, pružili odgovarajuću uslugu i samim tim unapredili naše poslovanje.