Na jednom mestu naučićete sve o vinskom svetu i (ne)pisanim pravilima, tj.

Sve što ste želeli da znate o vinima, a niste imali koga da pitate

Zdravo, ja sam Aleksandar Marinković, somelijer i vinski edukator. Kreirao sam edukaciju nakon koje ćete pametnije birati vino u restoranu ili vinoteci, a sve vinske fore i fazone ćete deliti sa prijateljima u svakoj prilici koja uključuje vino.

Ne morate da sklapate slagalicu bez ikakvog uputstva 🥂

Ova edukacija je prava odskočna daska za ulazak u svet vina. Dobićete odgovore na sva vaša pitanja kroz kratke, jasne i vrlo korisne lekcije – kao “Netflix” za ljubitelje vina.

U lekcijama govorim prostim rečima i prezentujem praktične primere uz koje ćete za kratko vreme naučiti više nego što neko samostalno nauči za nekoliko godina. 

Nakon ove edukacije niko drugi neće birati vina umesto vas u restoranu, samouvereno ćete odlaziti u vinoteke i vinarije ili zvati prijatelje kući na vinska druženja i prepričavati im sve fore i fazone koje ste naučili.

Za koga je tačno ova edukacija o vinima? 👇

Garancija zadovoljstva 🤝

Ako vam se sadržaj kursa ne dopadne, dovoljno je da se javite porukom i dobijate vaš novac nazad.

Do sada je preko 900 ljudi iz celog regiona, ali i sa raznih drugih krajeva sveta, upisalo edukaciju, a nije bilo niti jednog zahteva za refundaciju. 🙂

Edukaciju je upisalo više od 900 polaznika do sada, a ovo su neki od njihovih utisaka ⭐

"Zdravo Aleksandre! Što se tiče kursa, meni je veoma koristan. Lekcije su jasno i lepo strukturisane, kratke, sa konkretnim informacijama što olakšava njihovo praćenje (sve je taman usklađeno - i trajanje i količina informacija). Super si "vinski pedagog", po mom mišljenju. 🙂 Napomenula bih da ja nisam znala skoro ništa o vinima, ali da je to jedini alkohol koji mi prija, te da je ovo moja prva edukacija i da mi tvoje lekcije zaista pomažu da razumem svet vina. Najkraće bih opisala tvoje lekcije: KRATKE, JASNE, VRLO KORISNE. Hvala ti što nam širom otvaraš vrata vinskog sveta, a meni rušiš predrasudu o tome da su poznavaoci vina previše ponosni da bi nekoga učili o vinima. Lep pozdrav!"
Sanja Stevanović
Moram da priznam da je ovaj online kurs bio jedno fenomenalno iskustvo i u velikoj meri mi je otvorio oči i proširio svest o vinskom svetu i vinskoj kulturi, a načuljio nozdrve i nepca u pogledu degustacije i uživanju u vinu. Pored navedenog, za mene je ovo bio poklon iznenađenja (bolji bih teško poželeo), a ti si bio ljubazan učinivši sve kako bi iznenađenje bilo potpuno. Iz ovog kursa najvažnija lekcija mi je bila - uvek treba istraživati u moru različitosti bez obzira na tržišnu vrednost ponuđenog proizvoda (govorim i o piću i o hrani). A sa druge strane, počeo sam prijateljima i kolegama da pomalo prodvaljujem neke lekcije, kako bi i njih zainteresovao za ovakav pristup hrani i piću.
Zoran Borojević
"Pohađajući ovaj kurs dobijam odgovore na mnoga pitanja koja nisam imala kome da postavim i koja, iskreno, nisam ni smela da postavim.”
Alma Marković
“Moja supruga koja je profesor na fakultetu (pustih da slušam dok sam jeo posle posla) je bila fascinirana tvojom mirnoćom pripovedanja i metodike. Tako da svaka čast, najlepše uložen novac.”
Stefan Popović
“Moram da kažem da ja nisam totalni početnik, ali mi je baš trebalo ovako sistemstsko preslišavanje, da popunim rupe i steknem puno samopouzdanje.”
Maja Enis
"Najzad nema više uzdržavanja prilikom naručivanja vina i što je najbitnije, naučila sam da izaberem za sebe ukuse koje volim i vina koja mi odgovaraju. Vodeći se principima kursa svaki put sam pogodila vino koje mi apsolutno odgovara."
Marina Moromila
"Prezadovoljna sam. Neke podatke sam znala, neke načula, ali Vi ste mi razjasnili mnoge nedoumice. Svaku temu prezentujete na veoma razumljiv način, imate talenat da prenesete znanje. Nažalost ili na Vašu sreću, retki ste. A arome - WOW! Hvala Vam!”
Gordana Ivković
"Kurs sam doživeo kao jedno vinsko putovanje koje mi je pomoglo da steknem osnovna znanja o vinima a ujedno i inspiracija da dalje istražujem sam i nadgrađujem znanje."
Nenad Božić

Zavirite u edukaciju & pogledajte kratke isečke iz određenih lekcija 👀

Koja je razlika između KURSA i ŠKOLE VINA? 🤔

Online kurs

Online kurs je koncipiran kao Netflix za ljubitelje vina, sadrži 27 snimljenih lekcija i pokriva svet vina od A do Š.

Lekcije se nalaze na platformi i možete da ih gledate kad god želite i koliko god puta želite, tempom koji vama odgovara. Možete da premotate, stopirate, ubrzate… 

Dobijate i radnu svesku za lakše praćenje i hvatanje beleški, kao i svet aroma koji će vam pomoći tokom degustacije vina.

Online Škola Vina

Pored svega što dolazi uz kurs, polaznici škole vina imaju i dodatne 3 uživo ZOOM radionice na kojima zajedno degustiramo vina koja vam preporučim + otvaramo najzanimljivije vinske teme. Dobićete preporuke, savete i odgovoriću na vaša pitanja koja budete imali nakon pregledanih lekcija.

Radionice su u večernjem terminu i snimaju se, pa ko ne stigne da prisustvuje uživo, dobija snimak i može da pogleda kad god mu odgovara.

Spisak svih video lekcija sa kursa po modulima 🎬

I MODUL

Kuća se ne gradi od krova, već od temelja. Prvi modul predstavlja osnovu i najvrednije informacije o tome kakva vina postoje i kako nastaju. Koliko je važan vinograd, a koliko proces proizvodnje u vinariji. Tu su i dve bonus lekcije o bocama i etiketama, kao i o pravilnom i efikasnom načinu da otvorite bocu vina.

L1: Uvod – Zašto je vino bitno
L2: Kakva sve vina postoje
L3: Vinova loza & grožđe
L4: Kako nastaje vino (vinograd)
L5: Kako nastaje vino (vinarija)
L6: Vinske boce & etikete
L7: Kako da pravilno otvorite bocu

II MODUL

U drugom modulu obrađujemo detaljno degustaciju vina. Većina polaznika upisuje ovu edukaciju samo zbog ovog modula jer se uči svaki korak, ali i ono najvažnije – šta nam govori boja vina, odakle dolaze sve te arome i kako da ih prepoznate. Bonus lekcija je o manama koje možete sresti u vinima.

L8: Uvod u degustciju vina
L9: Degustacija – boja vina
L10: Degustacija – miris vina
L11: Arome (Svet aroma)
L12: Mane u vinima
L13: Degustacija – ukus vina
L14: Degustacija 1+2+3

III MODUL

Treći modul je riznica znanja i sadrži, po meni, najzanimljivije lekcije sa ovog kursa. Naučićete sve o penušavim vinima, ali i o ostalim stilovima vina koje ćete sretati. Priča o Starom i Novom svetu, sorte grožđa i neizostavno uparivanje hrane i vina. Treći modul je, maltene, ceo jedan svet za sebe.

L15: Svet penušavih vina
L16: Kako otvoriti bocu penušavog vina?
L17: Stilovi vina sa kojima ćete se susretati
L18: Stari i Novi vinski svet
L19: Sorte grožđa za koje morate da znate
L20: Uparivanje hrane i vina

IV MODUL

Poslednji modul vas priprema za vinski svet i otkriva sve praktične stvari, situacije, fore i fazone sa kojima ćete se susretati. Šta vam treba od vinskog aksesoara, koliko su bitne čaše, kako da čuvate vina i da li morate da ih dekantirate. 

L21: Kupovina vina – tips & triks
L22: Restoran
L23: Vinski aksesoar
L24: Dekantiranje – kako, kada i zašto?
L25: Čuvanje vina
L26: Naredni koraci (šta posle kursa)?
L27: Najčešće postavljana pitanja

Šta je onda ŠKOLA VINA?

Škola vina je nadogradnja na lekcije sa kursa, i to u vidu jednodnevne radionice u Beogradu. U maloj grupi degustiraćemo više od 15 različitih vina, a akcenat će biti na tome da uočite razlike među stilovima vina i otkrijete kakva vina volite i zbog čega. 

Posebno ćemo se posvetiti i uparivanju hrane i vina kroz interesantne zalogaje, dobićete listu od preko 100 vina koja treba da probate, ali i preporuke za posete određenim vinarijama i restoranima.

Upis je završen, za vanredne prijave pišite mi na instagramu ili na mejl dnevnadozavina@gmail.com🍷

*ili dok se ne popune sva mesta (broj mesta je ograničen)

dana
sati
minuta
sekundi

Cena Kursa

Kurs obuhvata snimljene video lekcije koje pokrivaju svet vina “od A do Š”, a koje možete da gledate kad god želite i koliko god puta želite.

9.400 RSD / 80€

*možete platiti u dve mesečne rate. 

Cena Škole

Škola vina je spoj kursa i jedne radionice na kojoj nadograđujemo znanje kroz degustaciju različitih vina, uparivanje sa hranom i još mnogo zanimljivih aktivnosti.

21.000 RSD / 180€

*možete platiti u dve mesečne rate. 

Cena Kursa

Obuhvata snimljene lekcije koje pokrivaju svet vina “od A do Š”, a koje možete da gledate kad god želite i koliko god puta želite (u okviru 6 meseci trajanja pretplate).

7.000 RSD / 60€

Možete platiti u dve mesečne rate. 

Cena Škole Vina

Pored snimljenih lekcija škola vina sadrži i tri Zoom radionice (online) na kojima degustiramo vina koja vam ja preporučim i nadograđujemo znanje.

12.000 RSD / 100€

Možete platiti u dve mesečne rate. 

Cena Škole Vina

Pored snimljenih lekcija škola vina sadrži i tri Zoom radionice (online) na kojima degustiramo vina koja vam ja preporučim i nadograđujemo znanje.

12.000 RSD / 100€

Možete platiti u dve mesečne rate. 

DDV Vinska Avantura

Jedinstveno i neponovljivo iskustvo jednodnevne vinske avanture. Nakon odgledanih lekcija sa kursa zajednički obilazimo vinograde, vinariju, i uživamo u selekciji od barem 15 različitih vina sa kompletnim ručkom (uparivanje hrane i vina).

23.000 RSD / 195€

Možete platiti u dve rate, ali druga rata se plaća najkasnije 3 dana pred realizaciju vinske avanture.

Podaci firme: Aleksandar Marinković pr MARWIN MEDIA | Mije Todorovića 2; 34310 Topola | PIB: 111500161 MB: 65457784

Politika privatnosti & Napomena o zaštiti podataka o ličnosti:
Ovim putem obaveštavamo vas da se svi lični podaci koje primimo putem mejla obrađuju u skladu sa članom 12 stav 1 tačka 2) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (ZZPL). Podatke koristimo kako bismo odgovorili na Vaš upit, pružili odgovarajuću uslugu i samim tim unapredili naše poslovanje.